Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не
Коментари Харесай

Денков покани терористите на среща, няма да иска оставката на Кирил Вътев

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не договарям

Няколко часа откакто разгласи, че не договаря с терористи, министър председателят Николай Денков предложения зърнопроизводителите на среща. " Ще поканя зърнопроизводителите за последваща среща, уповавам се да се отзоват. Не виждам учредения за отвод. " Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков, който разяснява отхвърли на зърнопроизводителите да беседват с представители на властта по тематиката за украинското зърно.

„ Проблемите не се вземат решение със закани и стачки, а когато се седне на масата и се разискват съответни цифри, кой какво е получил, какво е изгубил и какво чака “, уточни министър председателят, предава Българска телеграфна агенция.

Денков уточни, че не е осведомен с казаното от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който през днешния ден съобщи, че „ министър председателят и зърнопроизводителите би трябвало да спрат с тежките квалификации и закани “.

„ Няма какво да го разясня. Това, което още веднъж ще повторя, е, че земеделският бранш получава извънредно съществени дотации и помощи. Те бяха увеличени предходната година и тази година с 426 млн. лева в допълнение по отношение на войната в Украйна. Тук въобще не можем да приказваме за това, че няма поддръжка за бранша от страна на страната. Важно е да забележим средствата, които са налични, по какъв начин да се употребяват най-ефективно и къде има характерни проблеми. Като цяло секторът не е проблематичен, това е един от най-успешните браншове в България “, сподели министър ръководителят.

„ За момента не виждам причина да виждам оставка на министъра на земеделието, той е под извънредно сериозен напън от всички страни. Когато влезем в полемика, той е извънреден специалист, човек от практиката. Разговорите са доста потребни. Това, което виждам, е насъбран набор от изключителни проблеми, които той би трябвало да взема решение в къси периоди. Това, което загатна той, е, че постоянно не получава нужното подпомагане от администрацията, само че това към този момент е негов проблем “, добави още Денков.

За понеделник зърнопроизводители оповестиха митинги на няколко места в страна, готвейки блокади на пътища. Те показват недоволството си против решението на Народното събрание да отпадне възбраната на зърно от Украйна.

Премиерът Николай Денков разяснява тематиката, откакто връчи грамоти на възпитаници олимпийци, завоювали медали за страната на разнообразни интернационалните надпревари.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР